Dublu atac armat în Germania: nouă persoane au fost ucise

atac-armat-germania-epa-1-1024x683

Nouă persoane au fost ucise miercuri seara în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, a anunţat poliţia germană joi, informează AFP, citată de Agerpres.

Cele două atacuri au vizat baruri cu narghilea, rănind grav mai multe persoane, potrivit mass-media locale. Identitatea victimelor nu a fost comunicată, dar potrivit BBC News, clienții celor două baruri erau în general kurzi.

„În acest stadiu, poliţia poate să confirme că opt persoane au fost împușcate mortal”, au anunţat în timpul nopţii autorităţile, într-un comunicat.

O persoană grav rănită a murit joi dimineaţa, crescând bilanţul atacurilor la nouă morţi, potrivit unui purtător de cuvânt.

645x380-11-dead-including-suspect-after-far-right-attacks-in-germanys-hanau-1582184459148

O persoană suspectată că a fost autorul atacurilor a fost găsită moartă câteva ore mai târziu, alături de un alt trup neînsufleţit neidentificat.

„Presupusul autor a fost găsit fără viaţă la domiciliul său din Hanau. Forţele de intervenţie specială ale poliţiei au mai descoperit acolo un alt trup neînsufleţit. Ancheta continuă. În prezent nu există vreun indiciu conform căruia ar fi existat mai mulţi autori ai atacurilor”, a notat pe Twitter poliţia din landul Hesse (sud-est) unde se află Hanau.

1000x-1

Anchetatorii au găsit de asemenea maşina presupusului atacator, care conţinea muniţii şi încărcătoare, a precizat presa locală, adăugând că suspectul avea un permis de vânătoare şi ar fi fost german.

DPA și Bild citează surse din poliția germană potrivit cărora atacatorul ar avea convingeri de extremă dreaptă. Acesta a lăsat în urmă o scrisoare și un video în care a revendicat atacul.

Atacurile au avut loc la Hanau, oraș aflat la 25 de kilometri est de Frankfurt.

Ascensiunea extremei drepte în Germania Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016.

You may also like

Comments are closed.

By