Droguri aduse din Portugalia și Franța cu o companie de transport. Autorii schemei – doi deținuți // VIDEO

photo_2020-02-26_17-32-10

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup de persoane, specializat în contrabandă și circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”.

Drogurile erau transportate în Republica Moldova prin intermediul unor companii de transport din Portugalia și Franța, cu activitate de transport de călători și colete.

Din grupare făceau parte nouă persoane, printre care trei femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău.

Doi dintre suspecți, aflându-se în locurile de detenție, ispășindu-și pedeapsa pentru infracțiuni de furt și droguri, au creat o schemă și au racolat curieri în activitatea criminală pentru transportarea drogurilor, cu scopul comercializării acestora consumatorilor, precum și transmiterea lor în penitenciarele din țară.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ 200 pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe doze de etnobotanice, mijloace bănești, telefoane mobile, cântar la scară mică, precum și alte obiecte destinate producerii și ambalării drogurilor, care vor servi ca probe la incriminarea faptelor criminale.

Valoarea totală a drogurilor se estimează la aproximativ 200 000 lei, o pastilă fiind vândută consumatorilor finali cu prețul de la 600 la 1000 de lei.

În acest caz, polițiștii au reținut cinci persoane, alte două se află în instituțiile penitenciare, iar două se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By