Deputatul PPDA Alexandru Slusari îi face mincinoși pe cei de la PAS: despre federalizare NU s-a discutat

slusari privesc

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că socialiștii au negociat ideea de federalizare, atunci când s-a creat coaliția din iunie 2019, iar PSRM a negat acest lucru, s-a expus și Platforma DA. Vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, a declarat pentru UNIMEDIA, că ideea federalizării nu a fost pusă niciodată în discuție.

„Eu am participat aproape la toate negocierile, cele mai importante probabil. La toate discuțiile subiectul federalizării nu a fost discutat. Igor Dodon era atunci demoralizat și să înceapă o discuție cu Platforma DA despre federalizare era imposibilă. Nici vorba nu era despre asta”, a spus, pentru UNIMEDIA, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

Întrebat de ce PAS afirmă contrariul, deputatul a spus că „nu știe”.

„Singura insistență din partea lui Igor Dodon a fost ca Pavel Voicu să fie ministru de Interne, Victor Gaiciuc – ministru al Apărării și Aureliu Ciocoi – ministru de Externe. Era practic hotărât. Dar în ultimul moment, Andrei Năstase și Iurie Reniță au blocat această propunere”, a menționat Slusari.

Recent, liderului fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, a declarat că socialiștii ar fi insistat pe federalizarea țării, atunci când se negocia crearea coaliției PSRM/ACUM. PSRM a negat însă acest lucru, afirmând că niciodată nu au insistat pe discuții legate de limbă, istorie „și cu atât mai mult despre federalizare”.

You may also like

Comments are closed.

By