Chicu combate mitul că Maia Sandu a adus bani în țară: Tot ce a venit din exterior se datorează reformelor din 2015-2018

sandu334

Banii care au venit din exterior în timpul Guvernului Sandu au fost acordați ca urmare a reformelor făcute de către Executivele din 2015-2018. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la N4.

„În cinci luni au venit de la UE în jur de 70 mln de euro, am un tabel care arată datorită căror merite au venit acești bani. O să vedeți că acolo este indicat că au venit exclusiv pe condiționalitățile îndeplinite din 2015 până în 2018. Nu este nicio condiționalitate pentru care s-au primit bani în 2019, îndeplinită de Guvernul Sandu”, a explicat Chicu.

photo_2020-02-26_14-18-01

Premierul a precizat că cea de-a doua tranșă a asistenței macrofinanciare, care urma să vină încă în decembrie, n-a mai ajuns din cauza lipsei de acțiuni a fostului Guvern, condus de Maia Sandu.

„Cunoașteți că tranșa a doua a asistenții macrofinanciare presupune mai multe condiționalități și au mai rămas două, care urma să le realizeze guvernul Sandu: Legea achiziții publice și Legea contracarării spălării banilor. La 14 noiembrie 2019 lucrul la capitolul acestor două legi nici nu era început. Doar discuții la TV. Noi am făcut aceste Legi și le-am trimis în Parlament”, a mai spus Ion Chicu.

You may also like

Comments are closed.

By