VIDEO // Un tânăr de 27 de ani, reținut: a furat haine dintr-o casă din Chișinău

Screenshot_4

Ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un tânăr de 27 ani, locuitor a capitalei, fiind bănuit de comiterea unui furt din locuință.

Polițiștii au fost alertați la finele lunii noiembrie 2019, de către proprietarul locuinței de pe str. T. Maiorescu, comunicând că din locuință i-au fost sustrase trei scurte. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că făptașul a pătruns în antreul casei de unde din cuier a sustras scurtele, după care deplasându-se într-o direcție necunoscută. Prejudiciul estimat de partea vătămată constituie 7 800 lei. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel în urma măsurilor făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția, totodată comunicând că în momentul comiterii furtului era în stare de ebrietate. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By