Reținuți pentru proxenetism: recrutau tinere și le convingeau să presteze servicii sexuale online

Screenshot_6

Doi bărbați în vârstă de 25 și 35 ani, originari din municipiul Chișinău, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru proxenetism.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au stabilit faptul că două sau mai multe persoane, au organizat activitatea ilegală de racolare și determinare a tinerelor la prestarea serviciilor sexuale prin intermediul video chat-urilor, urmărind scopul tragerii foloaselor financiare.

Activitatea ilegală de prestare a serviciilor sexuale virtuale era desfășurată de victime într-un apartament amplasat în municipiul Chișinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată destinată difuzării imaginilor video pe site-urile specializate.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecții au fost reținuți în flagrant în apartamentul amenajat.

Urmare a percheziţiilor efectuate în locuinţă, poliţiştii au ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, iar dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani, în conformitate cu art. 220 alin. (2) Cod penal al RM.

În continuare polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii, precum și a victimelor.

You may also like

Comments are closed.

By