Premierul Chicu: Nu există niciun semnal că ar exista întârzieri la plata salariilor pentru bugetari

chicu77

Nu există niciun semnal că, la nivel de țară, la această etapă, există întârzieri la plata salariilor pentru bugetari. Anunțul a fost făcut luni, 20 ianuarie, de premierul Ion Chicu.

Dacă veți face analize ca să vedeți când și-au primit bugetarii salariile în ianuarie 2019, veți vedea că în 2020 și-au primit salariile mai degrabă. Există un așa element ca dezgregarea bugetului. Unele instituții au făcut rapid și au primit salariile pe 2-3 ianuarie, altele mai încet”, a explicat premierul.

Șeful Guvernului susține că instituția care a întârziat cu procesul de ”dezgregare a bugetului” a fost Direcția Generală Educație a municipiului Chișinău. Aceasta s-a întâmplat din cauză că persoana de la contablitate a fost timp de o lună în concediu anual, după care a intrat în concediu de boală. Dar, afirmă premierul, situația a fost remediată și angajații din subordinea acestei direcții au început să-și ridice salariile încă de săptămâna trecută.

Ei nu au făcut lucrul la timp și Trezoreria nu a primit solicitările de plată. Din câte am fost informat azi dimineață, toate dispozițiile de plată au fost trimise și de vineri angajații primesc salariile”, a spus Chicu.

Șeful Guvernului a venit și cu un îndemn către contabilii angajați în instituțiile de stat.

Contabilii, șefii de direcții din Chișinău trebuie să muncească pentru oameni, nu pentru ei”, a spus premierul.

 

You may also like

Comments are closed.

By