Muniții și explozibil de tip Trotil, depistate la Căușeni // FOTO

Screenshot_5

Oameni legii au descins în gospodăria unui bărbat din orașul Căușeni, în vârstă de 59 ani, după ce acesta anunța pe un site specializat că vinde 200 de grame de „TROTIL” (substanță solidă cristalizată, folosită ca exploziv puternic), cartușe și alte obiecte cu destinație militară, toate la preț de 150 Euro.

Perchezițiile au avut loc și la membrii familiei sale, în raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă.

În rezultatul acestora, au fost ridicate 51 de cartușe, un vas din oțel cu substanță necunoscută, asemănătoare prafului de pușcă, 14 bucăți de tuburi din metal cu un conținut necunoscut și 3 bucăți de ,,Trotil” a câte 200 grame fiecare – în total 600 grame de trotil. Obiectele indicate au fost remise pentru efectuarea expertizelor balistice și chimice.

Screenshot_1

Screenshot_6 Screenshot_7 Screenshot_10 Screenshot_11

Acțiunile făptuitorului se examinează prin prisma existenței elementelor constitutive ale componențelor de infracțiune prevăzute de art. 290 alin. (2) lit.b) Cod penal – păstrarea, procurarea sau comercializarea armelor de foc sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare (riscă închisoare de pînă la 7 ani) și art. 292 alin. (1) Cod penal – procurarea, păstrarea sau folosirea substanţelor explozive sau materialelor radioactive fără autorizaţia corespunzătoare (riscă amendă în mărime de la 650 la 1150 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani).

You may also like

Comments are closed.

By