Ministrul Justiției mulțumește Comisiei de la Veneția pentru avizul urgent pe amendamentele la Legea cu privire la CSM

gov.md

Ministerul Justiției al Republicii Moldova a salutat opinia Comisiei de la Veneția cu privire la amendamentele votate la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a mulțumit experților Comisiei pentru avizul urgent la lege.

Sincere mulțumiri Comisiei de la Veneția pentru avizul urgent pe amendamentele la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

La data de 22 ianuarie 2020, Comisia de la Veneția a publicat opinia urgentă asupra amendamentelor la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Conform opiniei, este salutată propunerea privind majorarea numărului membrilor CSM de la 12 la 15, fiind salutat faptul că a fost ajustat numărul reprezentanților din prima instanță, precum și faptul că, membrii CSM non-judecători sunt aleși de către majoritatea deputaților aleși.

Ministerul Justiției anunță într-un comunicat de presă că va colabora și în continuare, sincer și intens cu Comisia de la Veneția, în vederea implementării celor mai bune standarde europene referitoare la consolidarea independenței sistemului judecătoresc din Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By