Laborator de canabis, amenajat într-un apartament din Chișinău // VIDEO

Screenshot_1

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Rîșcani, au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei, precum și de contrabanda cu stupefiante.

Membrii grupului au procurat utilaj pentru creșterea plantelor de canabis în condiții de laborator. Aceștia au amenajat laboratorul într-un apartament, unde cultivau, prelucrau și repartizau marijuana în doze de consum.

În momentul când unul dintre membrii grupului intenționa să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog, în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală, fiind reținute trei persoane, cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi cu marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor.

Polițiștii au ridicat de la domiciliul unui membru o cantitate de aproximativ 0,5 kg de marijuană, iar de la domiciliul unei alte persoane – peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex și Alprazolam aduse pe cale de contrabandă din Franța.

Drogurile erau vândute cu 100-150 lei per gram, iar o pastilă de Subutex cu 800-1000 lei. Astfel, aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 200 000 lei.

Persoanele au fost reținute preventiv pentru 72 ore, iar procurorii urmează să solicite plasarea acestora în arest pentru 30 de zile.

În cazul în care le va fi demonstrată vina de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, aceștia riscă între 7 și 15 ani închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By