La Strasbourg, Igor Dodon a avut o întrevedere cu noul Secretar General al CE și cu Comisarul pentru Drepturile Omului

D110CC61-39F9-4D9B-B9E1-DA6ED70051E9

În cadrul vizitei sale la Strasbourg, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul Secretar General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić.

Șeful statului a apreciat dialogul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul cu care sunt urmărite evoluţiile din țara noastră. Președintele a salutat doza de critică constructivă și necesară în vederea ajustării eforturilor naționale.

Avem nevoie de suport în definitivarea proiectului Strategiei de reformă a justiţiei, dezvoltarea conceptului de evaluare a judecătorilor și procurorilor potrivit standardelor existente, pregătirea modificărilor Constituției”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului s-a întâlnit la Strasbourg și cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović. Un subiect aparte în cadrul discuției l-a constituit situația legată de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, care provoacă îngrijorarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By