Braconaj la Ungheni! Doi bărbați riscă amendă penală

Screenshot_1

Polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate a SPF Ungheni din cadrul Direcției regionale ”VEST” au reținut două persoane după ce una din ele a utilizat arma de vânătoare pe care o deținea ilegal. Preliminar, la fața locului a fost depistat un mistreț împușcat, cu masa de aproximativ 100 kg.

Pe direcția Medeleni, la aproximativ o mie de metri de la frontiera de stat, patrula a fost alertată de zgomotul închis al unei împușcături. La scurt timp au fost observați doi bărbați ce se deplasau fără un scop anume. La apropierea polițiștilor de frontieră, persoanele s-au urcat în mijlocul de transport de model Renault Clio, accelerând de la fața locului.

În urma acțiunilor întreprinse, cetățenii au fost identificați ca fiind locuitori ai satului Petrești, raionul Ungheni, în vârstă de 27 și respectiv 43 de ani. La examinarea perimetrului s-a depistat un mistreț ce fusese împușcat.

Arma de vânătoare cu țava lisă de model TOZ 63 s-a transmis pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul tehnico criminalistic și expertiză judiciară, Bărbații riscă o amendă penală pentru practicarea braconajului cinegetic conform art. 233 Cod Penal al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By