25 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Tânăr din Soroca, condamnat la 20 de ani: a omorât doi oameni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru dublu omor și tâlhărie.

Una dintre crime a avut loc la data de 20 aprilie 2019, la miez de noapte, după ce consumase alcool.

În timp ce trecea pe lângă gospodăria unui locuitor din satul Visoca, raionul Soroca, s-a arătat nemulțumit că ultimul  a aprins lumina afară. Mai exact, tânărul a pretins că gospodarul ar fi făcut-o ca să-l recunoască, a intrat în ogradă și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap, ceea ce a dus la decesul imediat al bărbatului de 71 de ani.

Infractorul s-a refugiat în orașul Soroca, unde se adăpostea într-o casă părăsită, așa cum fusese dat în căutare de către autorități.  În baza anunțului publicat de oamenii legii pe rețelele de socializare, cetățenii l-au raportat la poliție, nu înainte ca acesta să comită a doua crimă, într-o altă localitate.

Tâlhărie și omor comise în satul natal, asupra unei bătrâne de 77 de ani

După două săptămâni, tânărul a mai comis o crimă în satul de baștină – Mălcăuți, Soroca. Mai întâi, acesta a debranșat gospodăria unei femei de 77 de ani de la energia electrică și conexiunea telefonică, apoi a pătruns în casă, a lovit-o violent, a legat-o cu un șiret, pe care-l avea pregătit din timp, și-i cerea bani. Aceasta, însă, a refuzat să-i ofere banii ceruți, s-a eliberat și a reușit să părăsească locuința. Totuși, infractorul a ajuns-o și a lovit-o cu cuțitul, în regiunea gâtului, iar victima a murit pe loc.

Revenit din armată și certat cu familia

Tânărul de 21 de ani revenise în sat din armată cu o lună înainte să comită primul omor. Acesta locuia într-o casă părăsită, după ce se certase cu tatăl, care a rămas să locuiască cu fratele mai mic. Proaspătul rezervist intenționa să plece din țară la mama sa, care lucra în Europa, însă nu avea bani pentru perfectarea actelor necesare. Deoarece nu avea un loc de muncă, a ales să obțină bani prin metode ilegale și antisociale.

Tânărul și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din termenul pedepsei.

Potrivit legii penale, în cazul în care persoana își recunoaște vina și cere judecarea cauzei în baza probelor deja disponibile, fără cercetări suplimentare, instanța de judecată aplică o pedeapsă cu termen redus.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img