Premierul cere achitarea de urgență a restanțelor salariale, iar funcționarilor le solicită să nu cheltuie banii publici

chicu

Prim-ministrul Ion Chicu solicită angajaților din structurile guvernamentale și instituțiile publice să se abțină de la cheltuirea banilor publici în interes propriu.

Știu că există tendința, când vine persoana în funcție nouă, dorește să schimbe laptopul, gadgeturile, mașina. Această tendință de a ne înnoi s-o lăsăm în trecut. Nu procurăm laptopuri noi, telefoane din contul instituției. Cunosc cazuri de dorință de a cheltui banii publici”, a declarat premierul în cadrul ședinței de miercuri a Executivului.

Ion Chicu a cerut Cancelariei de Stat verificarea modului în care este folosit transportul de serviciu al Casei Naționale de Asigurări în Medicină, dar și evaluarea altor structuri.

Cât privește restanțele salariale în sectorul bugetar pentru luna octombrie, premierul a cerut ca acestea să fie achitate în mod urgent. Potrivit lui Ion Chicu, 1.525 de persoane din 64 de instituții nu și-au luat salariile pentru octombrie.

Lucrăm intensiv cu instituțiile care au rămas fără salarii pentru a depăși situația. Finanțările sunt disponibile, mijloace financiare sunt mai mult decât suficiente. Credem că mâine sau cel târziu poimâine totul trebuie să fie achitat”, a explicat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

În cadrul aceleiași ședințe, Prim-ministrul s-a referit și la programul „Prima Casă”, ritmul de implementare a căruia a scăzut considerabil şi a menționat că trebuie create mecanisme de repornire a acestuia.

You may also like

Comments are closed.

By