FURT de proporții într-o gospodărie din Chișinău. Poliția a reținut un bărbat și o femeie // VIDEO

foto-09

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de Poliție a mun. Chișinău cu suportul angajaților BPDS Fulger a IGP, au reținut doi complici, un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 40 de ani, locuitori a capitalei, pentru furt în proporții deosebit de mari.

Pe parcursul lunilor noiembrie–decembrie, aceștia au pătruns într-o gospodărie de pe strada Tecuci, din Capitală, de unde au sustras 4 anvelope cu jante, la prețul total de 5000 lei, un perforator electric de model „Makita”, de 1200 lei, un perforator electric de model „AEG” la prețul de 7000 lei, o șurubelniță electrică de model „Makita” la prețul de 4500 lei, de la automobilul de model „Volkswagen” ce era parcat în ogradă au furat un acumulator, de 1300 lei, și o anvelopă cu jante din aliaj, la prețul de 1200 lei.

Ulterior, au spart geamul casei, de unde au sustras: 12 000 euro, un telefon mobil de model „Xiaomi Mi6″, la prețul de 4000 lei, un aparat pentru cafea „Tefal”, la prețul de 3500 lei, un ceainic electric „Tefal”, de 600 lei, un aparat de storcat, de 8000 lei, două televizoare, un frigider, trei biciclete, un cuptor cu microunde, mașină de spălat, un laptop. Prejudiciul cauzat proprietarului, în vârstă de 45 ani, se ridică la 555 800 lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186 alin (5 ) CC RM, „Furt în proporții deosebit de mari”.

În urma măsurilor speciale de investigație, făptașii au fost identificați și reținuți. Iar în urma perchezițiilor autorizate la domiciliile acestora au fost depistate o parte din bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarului. Totodată polițiștii au depistat două seringi, pastile, un plic cu masă vegetală fărâmițată cu miros specific, acestea fiind ridicate, sigilate și transportate la CTC și EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Ambii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 12 ani.

You may also like

Comments are closed.

By