Droguri în valoare de 500 000 lei, ridicate de Poliția Capitalei // VIDEO

foto-drog-03

Cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 24 ani și 60 ani, au fost reținuți de polițiștii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru cultivarea, păstrarea, transportarea și realizarea drogurilor de origine vegetală, în proporții deosebit de mari.

Aceștia au fost documentați de organele de drep pe parcursul a două luni de zile, fiind întreprinse mai multe măsuri speciale de investigație. Ulterior au fost efectuate percheziții autorizate la domiciliile indivizilor, unde forțele de ordine au depistat și ridicat circa 20 kg materie primă pentru cultivarea Marijuanei, 16 kg de Marijuană și 27 plante de Cânepă, care creșteau în grădina unuia din indivizi, acestea fiind smulse.

Toate substanțele, cât și plantele depistate au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

În cazul în care indivizilor le reușea comercializarea drogurilor, ar fi obținut un profit în sumă de 500 000 lei. Este de menționat că aceștia anterior au fost cercetați penal pentru infracțiuni similare.

În acest context au fost inițiate patru cauze penale și indivizii sunt cercetați pentru „Trafic ilicit de droguri”, infracțiune care conform legislației penale se pedepsește cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By