13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Sturza declară ilegale propunerile Maiei Sandu și o îndeamnă să negocieze cu socialiștii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul premier Ion Sturza a lăsat pe Facebook un mesaj pentru Guvernul Maiei Sandu:

”Încetați să faceți politică la televizor, plângându-vă de milă! Situația în care s-a pomenit guvernarea de la Chișinău este una foarte gravă. Propunerile guvernului sunt foarte curajoase, atât de curajoase, încât încalcă Constituția, legile statului, practica internațională și atentează la lucruri „minore” ca separarea puterilor în stat și democrația ca atare. Merită? Merită! Pentru ca Dodon să nu aibă posibilitatea de manipulare a justiției în stilul Voronin/Plahotniuc. Ca procesul de dezoligarhizare să fie dus până la sfârșit. Pentru că am încredere în intențiile nobile ale doamnei Sandu.

Dar… „partenerului” trebuie să-i dai șansa să-și negocieze

interesele, să-și păstreze aparențele. Toți au nevoie de garanții. Da, „înjosiți-vă”, discutând. Prin această „înjosire” aveți șansa să

ajungeți în istorie. Mai este o șansă (prin negociere și dialog) să se atingă scopul – un sistem juridic independent. Fără a se încălca Constituția și bunul-simț.

Dar… independent pe bune, nu pe principiul de „gașcă bună”, „gașcă rea”. Nu pentru a finta.

Contramandați toate intervențiile de la televiziuni din această seară. Întâlniți-vă în becurile de la Condrița sau în garsoniera de la Buiucani (cui ce-i place), sau pe rând și găsiți o soluție!

Eu nu fac nimic altceva decât să reiterez ceea ce v-au spus diplomații-sponsori ai coaliției de guvernare.

Scuze, dacă am deranjat pe cineva!”

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img