UPDATE // Percheziții la mai multe adrese din Capitală, inclusiv la factori de decizie din cadrul primăriei

perchezitii parcul urban autobuze.jpg9

UPDATE // Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP au desfășurat percheziții în 5 locații din Chișinău, în cauza penală privind licitația în cazul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Trei persoane au fost escortate la Direcția Generală Urmărire Penală a IGP pentru audieri.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au făcut ridicări de documente privind procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației. Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite.

Toate acestea vor fi examinate de către oamenii legii, în vederea stabilirii circumstanțelor pe faptul pretinselor încălcări sesizate de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, în privința persoanelor publice din Primăria mun. Chișinău.

Ca urmare a sesizării depuse, a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu, adică folosirea intenționată de către o persoană publică a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice – faptă care este comisă din interes material, în scopul realizării unor interese personale sau în interesul unei persoane terțe, soldată cu urmări grave.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă în mărime de până 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

perchezitii parcul urban autobuze

perchezitii parcul urban autobuze.jpg9

autobuze isuzu

(stirea initiala) Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile au loc în dosarul cu privire la achiziţionarea celor 31 de autobuze ISUZU de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău, informează Deschide.md.

Sursele Deschide.MD, sub protecția anonimatului, spun că oamenii legii interprind cel puțin 14 percheziții pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile de urmărire penală au loc la biroul și domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul primăriei Chișinău, la Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău, dar și la unii agenți economici.

Aceleași surse au mai spus că procurorii și ofițerii INI interprind percheziții inclusiv la domiciliul fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. UPDATE // Ulterior, Ruslan Codreanu a infirmat perchezițiile de la el de acasă.

„NU AU FOST nici procurori, nici polițiști și nu a existat nicio percheziției la mine acasă! Vă asigur că toate acuzațiile și speculațiile cu care se vehiculează, nu au niciun fundament”, a scris Codreanu pe Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By