12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Mărfuri de la KM7, de circa jumătate de milion de lei, reținute de vameși

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut un lot de mărfuri de larg consum, estimate preventiv la suma de 500 mii lei, fără acte de proveniență. Bunurile au fost procurate de la piața KM7 din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Reținerea a avut loc pe traseul M5, în apropiere de localitatea Calfa, după ce vameșii au stopat pentru verificări un microbuz Mercedes Sprinter despre care aveau suspiciuni că este implicat în transportarea ilegală a mărfurilor. În rezultatul controlului efectuat, angajații vamali au depistat, în compartimentul marfar al microbuzului, bunuri de larg consum în cantități comerciale și fără niciun act confirmativ.

Pe acest caz este documentat șoferul microbuzului, cetățean al Republicii Moldova, care a introdus marfa ilegal în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale și a comercializării neautorizate.

Bunurile a fost reținute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.
191120_sc_sv_1

191120_sc_sv_2

viber_image_2019-11-15_12-31-45

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img