Cinci persoane arestate, printre care o tânără de 19 ani: vindeau droguri prin Telegram // VIDEO

Screenshot_1

Cinci persoane, printre care o tânără de 19 ani, au fost reținute și plasate în arest, fiind suspectate de producere, contrabandă și circulație ilegală a drogurilor de tip alfa-PVP. Afacerea era desfășurată prin aplicația Telegram și le aducea venituri de peste 20.000 lei, zilnic.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a cinci luni, timp în care au fost acumulate probe.

Liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și a atribuit rolul de administrator unui membru al grupării, cu cunoștințe în domeniul IT. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic, prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor de peste 20 000 lei.

De asemenea, liderul grupării, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind instruiți și remunerați „de la distanță”, fiind exclus în totalitate contactul fizic între organizator și curieri.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, polițiștii au depistat și ridicat peste 5,5 kg de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 300 000 lei, un gram de PVP fiind realizat cu 450 – 600 lei consumatorilor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată. La fel, au fost depistate peste 150 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru vânzare, peste 500 pachețele Zip-Lock destinate pentru distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, un pistol traumatic, bani în sumă de peste 30000 lei în diferită valută proveniți în urma realizării drogurilor.

Printre persoanele reținute se numără o femeie de 19 ani, care este cercetată în stare de libertate, și 3 bărbați cu vârsta de 19, 24,25 și 27 de ani, care au fost arestați pentru 30 zile.

De asemenea, a fost depistată o încăpere care era utilizată în calitate de loc de distracție și de consum al băuturilor alcoolice. Toate produsele erau comercializate fără a fi însoțite de certificate de calitate, localul nu avea o autorizație de funcționare. Tot aici se organiza și consumul drogurilor.

Dacă vinovăția le va fi demonstrată, persoanele reținute riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By