Un ucrainean, aflat în căutare de patru ani, reținut pe Aeroportul Chișinău

Screenshot_7

Polițiștii de frontieră au documentat un cetățean al Ucrainei după ce s-a prezentat la linia de control pe direcția intrare în Republica Moldova. Tânărul de doar 25 de ani este dat în căutare internațională pentru tortură, violență și alte infracțiuni săvârșite pe teritoriul țării de origine.

Bărbatul se afla la bordul unei aeronave de pe cursa Istanbul – Moscova, cu escală în Chișinău.  În timpul verificării actelor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internațională cu scop de arest și extrădare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reușit să fie fugar aproape patru ani.

Conform mesajului confirmativ parvenit de la instituția sus menționată, cetățeanul a săvârșit infracțiuni precum tortură, satisfacție violentă a dorinței sexuale, importul, fabricarea, vânzarea sau distribuirea articolelor pornografice.

Tânărul a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă.

Polițiștii de frontieră au transmis toate datele către Procuratura Generală pentru efectuarea procedurilor necesare de documentare și extrădarea ulterioară către autoritățile de drept din Ucraina.

You may also like

Comments are closed.

By