Un moldovean, aflat în căutare de doi ani, a fost reținut la frontieră

Screenshot_8

Un conațional aflat în căutare de doi ani a fost reținut zilele trecute de către polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe Sectorul Poliției de Frontieră Briceni.

Patrula Poliției de Frontieră a observat deplasarea unui maxi taxi prin proximitatea punctului de trecere Grimăncăuți. La scurt timp, mijlocul de transport s-a oprit la cinci metri de linia de frontieră, din care a coborât un bărbat de etnie romă ce se îndrepta pe direcția Grimăncăuți – Vașcovțî.

Persoana a remarcat că este monitorizată și a făcut cale întoarsă spre autoturism. Polițiștii de frontieră care erau deja acolo au acționat în baza competențelor. Întrebat care este motivul aflării în zona respectivă, cetățeanul se contrazicea în afirmații.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție a SPF Briceni, pentru a-l escorta la Sector. Din cercetările preliminare s-a identificat că este un locuitor al orașului Soroca, în vârstă de 55 de ani. Mai mult, bărbatul se afla în căutare din luna septembrie a anului 2017, de către organele de drept ale Republicii Moldova.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Până atunci moldoveanul a fost amendat contravențional conform art. 332 al. (1), pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

You may also like

Comments are closed.

By