Noua șefă de la Penitenciare la poclon la „regele pușcăriilor” – Makena (SCHEME)

jignea-2

Surse din cadrul ANP, susțin că, zilele trecute, în cadrul unei vizite în teritoriu, care făcea parte din „turneul” de două săptămâni prin penitenciarele din Republica Moldova, noul director de la Agenția Națională s-a întâlnit cu hoțul în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Întâlnirea a avut loc în Penitenciarul nr. 15 din orașul Cricova unde acesta este deținut în condiții net superioare celor de care beneficiază restul deținuților.

În cadrul acestei întâlniri, Liuba Jignea-Suveica i-a cerut hoțului în lege implicare în procesul de menținere a ordinii în penitenciare și prevenirea răscoalelor. Makena, la rândul său, a primit asigurări că va beneficia de mai multe facilități și îi vor fi păstrate cele pe care le are.

Angajații din sistem susțin că este absolut inadmisibil ca șeful ANP să apeleze direct la serviciile hoțului în lege, or astfel discreditează autoritatea tuturor angajaților și îi oferă putere interlopului.

MAKENA. sursa foto: anticoruptie.md

Pe site-ul oficial al instituției, a fost plasat un comunicat de presă care confirmă vizitele în teritoriu ale Liubei Jignea-Suveică, dar în care nu se menționează întâlnirile cu elementele criminale deținute în penitenciare.

Scheme.md a mai scris despre faptul că Liuba Jignea-Suveică a deținut anterior funcția de director al Penitenciarului de Minori de la Goieni – cea mai prost famată instituție penitenciară din tot sistemul. Ea a fost numită în funcție de ministrul justiției Olesea Stamate – promotor al mai multor scandaluri mediatice.

 

You may also like

Comments are closed.

By