Mihai Constantinescu a murit. Artistul era internat de câteva luni în spital, în comă indusă

constantinescu

Cântărețul român Mihai Constantinescu a murit astăzi, la 73 de ani. Artistul era internat de câteva luni în spital, în comă indusă, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Mihai Constantinescu a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a intrat în comă. La spital, artistul a fost pus pe aparate, iar șansele sale de supraviețuire erau foaarte mici.

Problemele de sănătate ale lui Mihai Constantinescu erau cunoscute. Artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord. Atunci i-au fost înlocuite valvele naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț, din nou, pe masa de operație, acolo unde a petrecut nu mai puțin de șase ore.

Mihai Constantinescu a cântat practic toată viața, deși nu a avut de la început prea multe studii în domeniu. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. Cu un an inainte a terminat Școala Populară.

Mihai Constantinescu a facut parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 a intrat în grupul Mondial. Cam tot atunci au început să-i apară primele piese. «Păpușa» este una dintre ele.

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin.

Abia în anul 1999 a editat în format single celebra piesa «Iubiți și câinii vagabonzi».

A făcut multe turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în America și în câteva state din Vestul Europei. În 2002 a primit Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii.

You may also like

Comments are closed.

By