Ceban: Pentru reabilitarea şi amenajarea spaţiilor verzi vor fi alocate anual câte 150 milioane lei

ceban8888

Pentru reabilitarea şi amenajarea spaţiilor verzi vor fi alocate anual câte 150 milioane lei. Candidatul la funcția de primar al Capitalei Ion Ceban tratează această sumă ca o investiție în viitorul Chișinăului.

“Dezvoltarea Capitalei nu e posibilă fără programe, care să încurajeze tinerii să aleagă Chișinăul ca loc de viață pentru familia lor, iar spațiile verzi sunt o parte importantă din viața familiilor tinere”, consideră Ion Ceban.

În opinia sa, datorită Spațiilor Verzi, frumoase, Chișinăul a fost numit “Oraș verde”, însă primăria Chișinăului le-a ignorat insistent pe durata ultimilor decenii.

“Chiar dacă în Chişinău sunt multe parcuri şi grădini publice, oamenii nu pot beneficia de ele. Zonele verzi sunt în mare parte neîngrijite. Parcurile din Chișinău vor arăta așa cum arată parcurile din orașele mari bine gospodărite”, mai spune candidatul la funcţia de primar al Capitalei.

Suprafaţa totală a zonelor verzi din Chişinău este de 2922 ha. În Chişinău sunt 6 parcuri, mai multe grădini publice, parcuri-păduri, scuaruri și fâşii forestiere.

Sursa:  Politics.MD

 

You may also like

Comments are closed.

By