Albanez extrădat din Muntenegru: a impus două moldovence să se prostitueze în Elveția și Germania. Una avea copil de un an

trafic

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în instanța de judecată un cetățean al Albaniei, extrădat din Muntenegru autorităților din Moldova. Acesta este învinuit că a exploatat sexual două cetățene din Moldova.

Debut „romantic” prin rețeaua de socializare „V contacte”

Învinuitul, cu vârsta de 44 de ani, domiciliat în Albania, a cunoscut victimele prin rețeaua de socializare „V contacte” (n.r. „В контакте”). În comunicarea lor pe rețea, în anul 2016, acesta le-a invitat în Albania pe cele două surori orfane, cu vârste între 26 și 28 ani, dintre care una avea un copil de un an. Acestea au acceptat invitația și au primit bani de la învinuit pentru perfectarea pașapoartelor. Ajunse în Albania, au fost cazați toți 3 la domiciliul acestuia, împreună cu părinții lui, iar victima care venise cu copilul a concubinat cu acesta timp de o lună.

Exploatate sexual în Elveția și Germania

După aproximativ o lună, învinuitul a pretins că ar vrea să le organizeze o călătorie turistică în Elveția. Acolo, însă, surorile au fost adăpostite într-un local și exploatate sexual în scop comercial aproximativ 2-3 săptămâni. Ulterior, acesta le-a transportat în Germania, unde le-a impus să presteze servicii sexuale într-un local, pentru aproximativ aceeași perioadă, chiar dacă aveau probleme de sănătate. Deși învinuitul le promisese jumătate din câștigul lor, acestea nu au fost remunerate.

Au scăpat datorită curajului manifestat

După un conflict cu învinuitul, una din surori a apelat la proprietarul localului, care le-a ajutat să revină în Albania, unde rămăsese copilul uneia din victime. Acolo, forțele de ordine au adus copilul victimei, iar cu ajutorul Organizației Internaționale pentru Migrație, toți trei au fost ajutați să revină în Moldova.

Trimiterea în judecată a învinuitului a devenit posibilă datorită eforturilor de investigare ale procurorilor PCCOCS de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, dar și extrădării lui de către autoritățile din Muntenegru, chiar dacă acesta nu se aflase pe teritoriul Moldovei la comiterea faptei.

You may also like

Comments are closed.

By