VIDEO // Cum își trece ministrul Năstase partenerul transnistrean Ruslan Movu prin Aeroport

acum.md

Cu câteva săptămâni în urmă, actualul Ministru de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a efectuat o vizită în regiunea separatistă a Republicii Moldova, zonă necontrolată de autoritățile moldovene, transmite scheme.md.

Potrivit surselor din cadrul MGB-ului transnistrean, la care fac trimitere cei de la SCHEME.MD, Năstase s-ar fi întâlnit acolo cu mai multe persoane importante din Grupul SHERIFF, inclusiv Ruslan Movu, actualul Ministru de Interne al așa-zisei rmn. Tema discuției a fost preluarea și gestionarea schemelor de contrabandă din regiune, care au fost implementate cu succes de predecesorul său democrat Alexandru Jizdan.

Presa, nici măcar cea afiliată guvernării Sandu-Năstase-Dodon, nu a scris despre această deplasare a Ministrului Moldovean, din motive lesne de înțeles.

Cert este că după întrevederea din regiunea transnistreană, în care au bătut în cuie noile-vechi reguli după care contrabanda își va face loc prin breșele frontierei, Ministrul de Interne separatist s-a ales cu privilegii pe care nu le-a mai avut până acum.

SCHEME a intrat în posesia unor imagini exclusive din care se vede cum un angajat al ministerului de Interne, condus de Andrei Năstase îl întâlnește la Aeroport pe Ruslan Movu, omologul lui Năstase din regiunea separatisă și îl trece prin punctul de trecere a frontierei fără a respecta formalitățile, iar ulterior îl conduce personal spre sala de așteptare.

Nici măcar democrații, care l-au întors înapoi în Rusia pe Dmitrii Rogozin nu și-au permis asemenea gesturi de curtuazie, mai ales în ceea ce ține de liderii regiunii separatiste. În schimb, Năstase, dacă a promis că pune batista pe țambal, a pus-o. E destul să ne amintim de modul în care a fost deservită de către MAI delegația ministrului rus al Apărării – Serghei Șoigu, sau votul pro-Rusia al lui Năstase la APCE.

Totuși, spun sursele noastre, nu geopolitica i-a legat pe Ministrul de Interne moldovean cu cel al rmn ci resursele financiare enorme din contrabană. În ceea ce ține de acest aspect din gestiunea lui Năstase, vom mai reveni cu detalii.

Deocamdată vă lăsăm să analizați imaginile scandaloase care vorbesc de la sine: Subordonatul Ministrului Năstase îl trece pe ministrul de interne al rmn (regiune separatistă) prin punctul de trecere al aeroportului fără a respecta nici un fel de proceduri. E vorba de subordonatul aceluiași ministru care se declara stupefiat și scandalizat de modul în care prin aeroport trecea oligarhul Plahotniuc și alte personaje din anturajul său.

You may also like

Comments are closed.

By