Sandu și-a abrogat propriul vot după ce a fost presată de Dodon?

privesc.eu

Guvernul a abrogat 4 hotărâri care țin de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Și asta deși declarau anterior că acest lucru este practic imposibil pentru că ar aduce prejudicii enorme statului în urma unor procese de judecată în care Moldova ar putea fi atrasă de către proprietarul AVIA INVEST.

Astfel, astăzi, 4 septembrie, Guvernul a abrogat hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora și hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău.

La cel puțin 3 din ședințele în care au fost adoptate hotărârile a participat și Maia Sandu, actualul prim-ministru care, astăzi, și-a anulat practic propriile voturi anterioare.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care, după ce Ministrul Brânzan declara pentru presă că este mai ușor să construim alt aeroport decât să întoarcem AIC la stat, partenerul de coaliție al ACUM, președintele DODON a convocat Consiliul Superior de Securitate.

După Consiliul din 23 August, Dodon a ieșit cu un mesaj destul de beligerant împotriva apatiei totale cu care Guvernul încearcă să întoarcă aeroportul. Prin culoarele politice de la Chișinău se vehicula chiar și o posibilă rupere a coaliției din cauza Aeroportului Internațional Chișinău, iar Dodon ar avea un as în mânecă și un motiv serios de a prelua toată puterea în stat.

Gaz pe foc a mai adăugat și presa care a scos la iveală faptul că Brânzan s-a întâlnit ascuns de ochii lumii cu Rothschild, noul proprietar al AVIA INVEST, firmă care gestiona contractul de concesionare. După scandalul în care Brânzan a fost nevoit să recunoacă că a avut întrevederi cu Rothschild, iar la una dintre ele a participat și Maia Sandu, echipa guvernamentală nu a avut decât o soluție – să-și abroge propriul vot, adică să facă ceea ce puteau face încă până la intrarea lui Rothschild în posesia Avia Invest.

You may also like

Comments are closed.

By