Reacția PDM la solicitarea PG de a ridica imunitatea lui Vladimir Cebotari: Este un atac și hărțuire

cebotari pd

Partidul Democrat din Moldova califică solicitarea Procuraturii Generale de a ridica imunitatea deputatului Vladimir Cebotari drept un atac asupra formațiunii, dar și o hărțuire a candidatului PDM. Acesta ar fi cercetat în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„La nici o oră de la depunerea documentelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de Primar al Capitalei a lui Vladimir Cebotari, procurorul lui Dodon-Năstase a venit în Parlament să ceară ridicarea imunității viitorului candidat al PDM. Ce e aceasta dacă nu un atac direct la singurul partid de opoziție din Parlament?! Este o hărțuire a candidatului PDM la Primăria Capitalei. Președintele PDM, Pavel Filip, a condamnat acest circ organizat de guvernare, prin utilizarea Procuraturii Generale, și a anunțat că toți deputații trebuie să renunțe la imunitate. Majoritatea PSRM-ACUM se opune. Circul continuă”.

La rândul său, Vladimir Cebotari, afirmă că se încearcă împiedicarea Partidului Democrat de a participa la alegerile din 20 octombrie. Totodată, acesta susține că și Maia Sandu ar trebui trasă la răspundere pentru concesionarea Aeroportului.

„Hotărârea de a concesiona, condițiile, termenul de 49 de ani, păstrarea taxelor, inclusiv cele de modernizare, a fost aprobată de Guvern, inclusiv cu mânuța Maiei Sandu. Dacă eu am executat o decizie luată de Guvern, cu mâna doamnei Sandu, care spre deosebire de comisie a avut libertatea de a vota pentru sau împotriva concesionării, dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”, întreabă Cebotari.

Amintim că, astăzi, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu solicitarea de a-i lipsi de imunitate parlamentară pe deputatul PD, Vladimir Cebotari, dar și pe deputatul Partidului „Șor”, Petru Jardan.

Acum câteva zile au fost lipsite de imunitate parlamentară și reținute deputatele Partidului „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Ele sunt cercetate penal pentru implicare în furtul bancar.

You may also like

Comments are closed.

By