Percheziții la ANTA: 11 persoane reținute pentru fapte de corupție

anta2

Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie și procurorii au desfășurat, astăzi, percheziții în mai multe cazuri de corupere ale inspectorilor Agenției Naționale Transport Auto. Perchezițiile au avut loc luni la domiciliile a șapte inspectori ai ANTA, dar și la sediile a 6 agenți economici și persoane fizice specializate în activitatea de transport rutier.

De asemenea, procurorii au ridicat documente de la sediul ANTA și în rezultatul acestor acțiuni au fost reținute 11 persoane, care au fost escortate la sediul CNA pentru audieri.

Acțiunile de urmărire penală au avut loc în cadrul cauzei penale pornite în 2018. Infracțiunile au fost comise în cadrul verificărilor de rutină în trafic și la sediile companiilor de transport, ca urmare a desfășurării controalelor, dar și pentru ca inspectorii să nu aplice sancțiuni atunci când au constatat încălcări la operatorii de transport. În schimb, inspectorii au primit diferite sume de bani, care variau între 900 și 9000 lei.

Astfel, în perioada 2018-2019, urmare a desfășurării unui complex de măsuri de investigații, au fost documentate mai multe cazuri de corupere activă, pasivă și trafic de influență în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu de către inspectorii ANTA. În rezultat, au mai fost pornite încă 7 cauze penale pentru comiterea acestor.

You may also like

Comments are closed.

By