Operațiune de amploare ,,Antidrog” în toată țara: 145 de percheziții și 14 suspecți reținuți // VIDEO

Screenshot_5

În perioada 5-6 septembrie curent, ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, Serviciul Vamal, precum și polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție teritoriale în comun cu oficiile Procuraturilor la care se atribuie conform competenței, au organizat și desfășurat operațiunea de amploare „Antidrog” pe întreg teritoriul țării.

Ca rezultat a 145 de percheziții în 26 de raioane ale țării, polițiștii au depistat și confiscat: peste 7 kg 450 gr de marijuană, 50 gr de heroină, 10 gr de metadonă uscată, 100 gr paie de mac, 210 gr droguri etnobotanice, 500 ml metadonă lichidă, 10 ml opium acetilat, 3805 plante de cânepă, 10 pastile psihotrope (Clonazepam, Zolomax), precum și 35 de dispozitive destinate consumului de droguri. La fel, au fost ridicate: trei arme de foc fără acte de proveniență și 21 cartușe de luptă, deținute ilegal.

Totodată, au fost reținute 14 persoane suspectate de comiterea infracțiunii de păstrare și comercializare a drogurilor, iar în privința altor 48 persoane există o bănuială rezonabilă cu privire la săvârșirea traficului ilicit de droguri, având calitatea de bănuit. De asemenea, a fost reținută o persoană aflată în urmărire generală pentru comiterea infracțiunii de ameninţare sau violenţă săvîrşită asupra unei persoane.

În contextul operațiunii speciale „MAC-2019” desfășurată în perioada iunie – august, ofițerii de investigație au inițiat 220 de cauze penale și 345 de cauze contravenționale privind traficul ilicit de droguri, etnobotanice sau a analogilor acestora, fiind depistate și nimicite prin distrugere peste 143000 de plante de cânepă și 4100 de plante de mac. De asemenea au fost ridicate și retrase din circuitul ilicit peste 27 kg de marijuană.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By