Marina Tauber și Reghina Apostolova, lipsite de imunitate parlamentară și cercetate penal // VIDEO

tauber

Deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova din cadrul partidului „Șor”. Cererea privind ridicarea imunității parlamentare a celor două deputate a fost prezentată Parlamentului de către Procurorul general interimar, Dumitru Robu, în ședința plenară de astăzi.

Procurorul general interimar a informat Comisia juridică, numiri și imunități că Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în cauza pornită de către Procurorul general interimar la 4 septembrie 2019 în privința deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, precum și a altor persoane care, începând cu 17 august 2012, au participat la devalizarea instituțiilor financiare BC ”Unibank” SA, BC ”Banca Socială” SA și ”Banca de Economii” SA, acțiuni care se încadrează în componența de infracțiune prevăzută de articolele 190 alin. (5), 243 ali. (3) lit. a), b) din Codul Penal.

”Obiectul investigației date îl reprezintă acțiunile unui grup de persoane identificate, cât și neidentificate , din care făceau parte și deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova, care începând cu 17 august 2012 au participat în calitate de acționar la BC ”Unibank” SA la crearea condițiilor necesare în care numitul Ilan Șor să gestioneze întreg patriomoniul societății și să devalizeze instituția financiară”, se arată în raportul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova (mai jos momentul reținerii Marinei Tauber).

Marina Tauber a fost arestată cu puțin timp în urmă de către ofițerii CNA. Aceasta a fost reținută în municipiul Orhei, informează deschide.md.

Ulterior, a fost reținută și Reghina Apostolova, în parcul „Ivanos” din Orhei.

 

You may also like

Comments are closed.

By