Igor Dodon a avut o întrevedere, la New York, cu omologul său român, Klaus Iohannis

presedinte.md

Șeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, la New York, în cadrul Adunării Generale a ONU.

În cadrul discuțiilor, oficialii au vorbit despre relațiile bilaterale. Igor Dodon a subliniat caracterul strategic al cooperării RM, menționînd faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova.

De asemenea, Igor Dodon a adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic. În context, președintele a reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială, potrivit unui comunicat al Președinției.

Amintim că Igor Dodon se află în vizită în Statele Unite ale Americii pentru o săptămînă, care include mai multe evenimente la New York. Evenimentul cheie este discursul pe care șeful statului îl va rosti astăzi de la tribuna Adunării Generale a ONU. Igor Dodon va vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele.

You may also like

Comments are closed.

By