7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Țigarete și armă pneumatică, descoperite la vamă // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Vama a contracarat două tentative de trafic ilegal cu țigări și arme, ce urmau să fie transportate fraudulos peste frontieră.

Țigările au fost descoperite la ieșirea din țară prin postul vamal Costești, cu asistența câinelui specializat al Vămii. Pe acest caz, este documentată o cetățeancă a României, care a tăinuit țigaretele într-un loc special amenajat și greu accesibil în tavanul automobilului pe care îl conducea, modificând elementele constructive ale autoturismului în vederea eludării controlului vamal.

img-dc69619a0a103a59c422f6affc7a1b44-v

img-e8524d9762644c5f4074a4a2dfcfbcd0-v

În celălalt caz, arma pneumatică a fost descoperită de către vameșii de la Ungheni (feroviar), la intrare în țară, în bagajul personal al unui pasager din trenul București-Chișinău. Astfel, în urma înlăturării plăcii de polistiren a cutiei în care se afla o boxă muzicală, funcționarii vamali au depistat o armă neagră din metal, de calibru 6 mm.

5

Țigaretele și autoturismul au fost reținute, iar arma a fost ridicată și urmează a fi transmisă, după competență, subdiviziunilor abilitate pentru efectuarea expertizei. Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate, în conformitate cu normele legale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img