Sportivul Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor și șantaj, a fost ELIBERAT

Ion-Şoltoianu

Ion Şoltoianu, care l-a împușcat pe Ion Stratulat (acționar la Elat) și condamnat pentru omor și șantaj a fost eliberat astăzi, după doar 6 ani de închisoare. Instanța a constatat că acesta a fost ținut în „condiții inumane” și a fost astfel eliberat, informează publicația pro-rusească KP.md, citată de Timpul.MD.

Kickboxerul Ion Şoltoianu a fost condamnat pentru omor, şantaj şi deţinere ilegală de arme. Anterior magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au respins apelul avocaților acestuia şi au menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău prin care sportivul a fost condamnat la 12 ani de închisoare (inițial, condamnarea din 2013 a fost de 14 ani).

În 2011, Ion Şoltoianu l-a împuşcat mortal la o terasă din Capitală pe fostul poliţist Ion Stratulat, ginerele generalului Alexei.


Înmormântarea lui Stratulat

Imediat după aceasta Şoltoianu a fugit din Chişinău, dar a fost reţinut în Varniţa. Avocaţii sportivului insistau atunci că Șoltoianu a tras în legitimă apărare şi era în stare de afect. Instanţa a considerat această versiune neconvingătoare.

Şoltoianu a mai fost găsit vinovat, că prin ameninţări, a impus o persoană să transcrie pe numele unui intermediar o parte din acţiunile firmei sale, dar şi apartamentul.

Sportivul a mai fost condamnat pentru că deţinea ilegal două pistoale şi un amortizor. Prima instanţă l-a condamnat pe Şoltoianu la 14 ani de detenţie.

În 2016 pedeapsa i-a fost redusă cu doi ani. Astfel, sportivul va mai sta la puşcărie încă şase ani. Iar avocaţii lui intenţionează să se adreseze la CEDO, scria presa în anul 2017.

Informația despre eliberarea lui Șoltoianu a fost confirmată pentru presă de Oleg Pantea, șef al Direcţiei Relaţii Publice, Mass-Media şi Secretariat din cadrul DIP (Departamentul Instituțiilor Penitenciare).

Motivul din care, dublul campion mondial la kickboxing Ion Şoltoianu l-a împuşcat în centrul capitalei moldovene pe fostul poliţist Ion Stratulat se păstrează încă ascuns. Prin culoare însă circulă trei versiuni.  Unii spun că victima ar fi încercat să obţină acţiuni suplimentare în firmele fondatoare ale Centrului comercial „Elat” şi că în lumea interlopă se ştia că Stratulat va fi ucis. Alţii afirmă că disensiunile dintre cei doi ar fi fost generate de faptul că are loc o „redistribuire” a sferelor controlate de ei la „Universalbank”. A treia versiune e că Şoltoianu ar fi fost bodyguardul omului de afaceri Igor Basarab, omorât în 2010, iar Stratulat – cel care ar fi comandat sau chiar ar fi executat acel asasinat. Adică, ar fi vorba de o răzbunare… (Vezi continuarea pe timpul.md).

You may also like

Comments are closed.

By