Sport // Liverpool a câştigat Supercupa Europei

standard.co.uk

Liverpool a câştigat Supercupa Europei, după un meci decis la loviturile de pedeapsă, în faţa lui Chelsea. La finalul celor 120 de minute scorul a fost 2-2.

Chelsea a început mai bine meciul şi a marcat după mai multe ocazii importante ratate. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 36, când atacantul francez Giroud a fost servit ideal de Pulisic şi a trimis balonul printre picioarele portarului Adrian. Liverpool a început să preseze mai mult, dar în cele din urmă egalarea a venit la 3 minute de la reluarea părţii secunde, prin Mane, după o pasă a brazilianului Firmino. Acesta avea să fie şi scorul celor 90 de minute, astfel că Supercupa Europei a intrat în prelungiri. În reprizele adiţioanale, s-a mai marcat de două ori.

Echipa lui Jurgen Klopp a punctat prima prin acelaşi Mane, în minutul 95, după o pasă a lui Firmimo. De partea cealaltă, Chelsea a marcat prin Jorginho, minutul 101, după o lovitură de pedeapsă discutabilă. Totul s-a decis la loviturile de la 11 m, acolo unde jucătorii lui Liverpool au fost mult mai concetraţi. Au transformat 5 execuţii, în timp ce fotbaliştii lui Chelsea au ratat ultima lovitură, prin Abraham.

Echipele de start:
Liverpool: Adrian – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (înlocuit cu Arnold, min 91) – Milner, Fabinho, Henderson – Chamberlain (înlocuit cu Firmino, min. 46), Mane (min. 48, 95, înlocuit cu Origi, min. 103), Salah.

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Zouma, Christensen (înlocuit cu Tomori, min. 84), Emerson – Kovacic (înlocuit cu Barkley, min 101), Kante, Jorginho (min. 101) – Pedro, Giroud (min. 36, înlocuit cu Abraham, min 74), Pulisic (înlocuit cu Mount, min 74).

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By