Doi frați – liderii unei grupări: furau din automobile și locuințe / VIDEO

Screenshot_1

Patru membri ai unei grupări infracţionale specializată în comiterea furturilor din locuinţe și automobile au fost reținuți.

Oamenii legii dețin probe care demonstrează implicarea suspecților în circa 20 de furturi din automobile și locuințe, comise pe teritoriul raioanelor Străşeni, Criuleni, Ialoveni, precum şi în mun. Chişinău şi în suburbii. Prejudiciul cauzat victimelor, până la moment, se ridică la peste 300 mii de lei.

Liderii grupării s-au dovedit a fi doi fraţi, de 22 şi respectiv 24 de ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare, cu o pregătire sportivă bună, alţii doi fiind minori.

Bănuiţii alegeau localităţile din suburbiile Chişinăului sau a raioanelor din zona de centru a ţării la întâmplare, ulterior, pe timp de noapte, cu automobile luate în chirie, ajungeau la locul destinat, se deghizau cu măşti confecţionate artizanal şi prin metoda forțării geamurilor sau acces liber, pătrundeau în gospodării unde furau bani și lucruri de preț.

În urma percheziţiilor efectuate polițiștii au depistat şi ridicat mijloace băneşti, mănuşi și diverse bunuri, care ar fi furate.

69464025_1972492162851086_1480627565126221824_n

La moment, liderii grupării sunt reținuți pentru 72 de ore, iar cei doi membri cu vârsta de 16 și 17 ani, sunt cercetați în libertate.

Dacă vinovăţia acestora va fi dovedită în instanţă, aceştea riscă o pedeapsă până la 10 ani de privaţiune de libertate.

Actualmente, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, inclusiv stabilirea implicării acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul țării.

You may also like

Comments are closed.

By