Curtea Constituţională are un nou Preşedinte

turcan

Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales, astăzi, în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit Legii nr. 317 din 13.12.1994, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcţiile Preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă judecătoarea Liuba Şova.

Amintim că pe 16 august 2019, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Menţionăm că Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019, Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019.

UPDATE // Declarație de presă susținută de Președintele nou-ales al Curții Constituționale a Republicii Moldova, Vladimir Țurcan.

Vladimir Țurcan este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Socialiștilor.

Vladimir Țurcan a deținut funcția de Ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Republicii Moldova în perioada 21 decembrie 1999 – 19 aprilie 2001. Ulterior, a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele PCRM, exercitând funcția între 2001 – 2002 și Legislatura 2005-2010. Între lunile mai 2009 – august 2009 a îndeplinit funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului RM.

Vladimir Țurcan a fost Ambasador al țării noastre în Federația Rusă, în Republica Kazahstan și în Turkmenistan.

You may also like

Comments are closed.

By