Procurorul – șef interimar Adriana Bețișor și-a dat demisia

betisor

Procurorul – șef interimar Adriana Bețișor și-a prezentat demisia din funcție. Cererea a fost depusă azi dimineață, transmite Deschide.MD, cu referire la surse.

Procurorul general Eduard Harunjen a confirmat informația. Acesta a adăugat că Bețișor a depus demisia din funcția de procuror – șef dar rămâne în funcția de adjunct la Procuratura Anticorupție.

Acum o săptămână prim-ministrul Maia Sandu şi vicepremierul Andrei Năstase au criticat-o pe șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, pentru că s-ar face vinovată de tergiversarea anchetării fraudei bancare.

Ulterior ministrul de Interne și vicepremierul Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale vizând spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI.

Pe Facebook, Andrei Năstase, a scris, că este vorba despre trei magistrați de la Judecătoria sectorului Botanica, municipiul Chișinău: Radu Țurcanu, Luiza Gafton și Viorica Mihaila.

Potrivit lui Andrei Năstase, despre toate ordonanțele ar fi cunoscut procurorul Adriana Bețișor, însă acestea nu a pornit cauze.

You may also like

Comments are closed.

By