Parlamentul se va convoca mâine pentru a-l demite pe Harunjen din fruntea Procuraturii

harunjen

Parlamentul se va convoca, mâine, în ședință pentru a iniția procedura de demisie a Procurorului General, Eduard Harunjen. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către șeful statului, Igor Dodon.

De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare.

Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual, instalat în funcție cu semne mari de întrebare sub aspect de legalitate, așa și nu a avut curajul să plece. Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care dl Harunjen a devenit Procuror General.

În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General.

Restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este prioritatea primordială pentru noi și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmată cu toată determinarea”, a scris Dodon pe Facebook.

Conform informațiilor, Harunjen ar fi internat la Spitalul Cancelariei de Stat, în secția de cardiologie.

You may also like

Comments are closed.

By