Maia Sandu a plecat din Parlament: a depus cererea de demisie

nastase sandu parlament

UPDATE // La fel a depus cerere de demisie din funcția de deputat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei. Tot astăzi, va depune cerere și Andrei Năstase.

Premierul Maia Sandu a depus cererea de demisie din funcția de deputat. Într-o postare pe Facebook, șefa Executivului dă vina pe democrați pentru introducerea sistemului mixt de vot.

Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit și prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția. Și asta se întâmplă din cauza lipsei totale de responsabilitate a PD-ului, dar și a dorinței bolnave de putere a lui Plahotniuc. Când a impus sistemul mixt, PD s-a gândit la un singur lucru – cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate câteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată. Pentru PD nu au contat cetățenii. Însă, în pofida tuturor șiretlicurilor, poporul i-a pedepsit și i-a alungat de la putere”, a scris Maia Sandu.

Premierul mai spune că, în curând sistemul mixt va fi anulat și că se va reveni la sistemul proporțional „pe care-l vom îmbunătăți semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă”.

Amintim că schimbarea modului de alegere a parlamentarilor prevede că 50 de deputați ajung în Legislativ pe liste de partid, iar 51 sunt aleși în circumscripții uninominale.

You may also like

Comments are closed.

By