Mai multe persoane au fost prinse cu acte false la frontieră

frontiera

Polițiștii de frontieră au semnalat patru incidente privind uz de fals în actele oficiale. Astfel că, în timpul controlului pentru autorizarea traversării hotarului s-a recurs la verificări suplimentare asupra doi moldoveni și a unui cetățean turc.

La primele ore ale dimineții de ieri, 1 iulie curent, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Tudora au depistat semne vizibile de falsificare asupra reviziei tehnice, care ar fi eliberată de autoritatea națională competentă. Cercetat penal este un locuitor al orașului Bender, în vârstă de 31 de ani, care s-a prezentat la linia de control pe direcția ieșire din țară la volanul mijlocului de transport de model Mazda 2.

Audiat, tânărul a comunicat că a apelat la un necunoscut pentru perfectarea actului cu pricina contra sumei de 250 euro. Nu cunoștea că ar fi falsificat, întrucât străinul l-a asigurat de legalitatea eliberării documentului.

De asemenea, în acest weekend au mai fost identificate trei asigurări auto internaționale neveridice, pe sensul de intrare în țară prin punctele de trecere moldo-ucrainene Tudora și Briceni. Pentru două din ele este documentat un cetățean turc, care în urma indicației primite de la patronul său, trebuia să transporte un lot de marfă. Acesta a primit setul de documente necesare fără a observa ceva nereguli.

Verificat suplimentar a fost și un conațional care a prezentat ”Cartea Verde” procurată de la o companie franceză, iar cu ajutorul tehnicii din dotarea Poliției de Frontieră s-a confirmat lipsa elementelor de protecție. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, se afla la volanul mașinii de model BMW și s-a eschivat de a oferi detalii inspectorilor PF din punctul de trecere Briceni.

În toate cazurile, au fost întocmite procese verbale de audiere și constatare a ilegalităților. În consecință, actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

You may also like

Comments are closed.

By