INP: Prezența inspectorilor pe trasee a dus la scăderea cu 28 % a persoanelor decedate în accidente

politia

Prezența 24/24 de ore a inspectorilor de patrulare pe toate drumurile și traseele din țară a dus la o scădere a numărului de accidente rutiere. În primele 5 luni din 2019 s-a înregistrat cea mai mică rată a mortalităţii din ultimii patru ani, fiind în descreştere cu 28% faţă de anul 2016.

Totuși, sunt încă șoferi care urcă în stare de ebrietate la volan sau încalcă limita de viteză.

Astfel, în ultimele patru zile, peste 2200 de conducători auto au fost documentați de ofițerii de patrulare, depistați în timp ce conduceau cu abateri legale. Din numărul total, aproximativ 1700 de șoferi au depășit limita de viteză. Alții circa 70 au fost depistați la volan în stare de ebrietate, majoritatea avansată; peste 167 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră; iar 34 nu aveau permis de conducere.

În aceste zile, din cauza „șoferilor-eroi”, 3 persoane nevinovate au decedat, iar 23 au primit traumatisme grave pe viață, în urma accidentelor.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește că nu va tolera comportamentul șoferilor care comit încălcări în trafic, iar cei care nu se supun cerințelor legale vor fi documentați; asta dacă nu îi va sancționa inițial viața cu care se „joacă” de fiecare dacă când sunt la volan.

You may also like

Comments are closed.

By