FLASH // Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu, DEMIȘI de la Primăria Chișinău

codreanu

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavu au fost demiși astăzi. Proiectul de decizie privind eliberarea lui Ruslan Codreanu a fost votat în cadrul ședinței Consiliului Municipal

Consilierii municipali au votat proiectul de decizie privind eliberarea lui Ruslan Codreanu din funcția de primar interimar al municipiului Chișinău, dar și a viceprimarului capitalei Nistor Grozavu. Decizia a fost susținută de 36 de consilieri.

Potrivit președintelui fracțiunii PL, Ion Cebanu, la baza deciziei sunt abuzurile comise de către Codreanu și Grozavu, numirile ilegale în funcții, gestiune proastă și construcții ilegale.

Președintele fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru, a declarat că Ruslan Codreanu a eliberat din funcții mai mulți directori ale întreprinderilor municipale, iar în locul acestora au fost numite persoane pe criterii politice, notează Deschide.MD.

Consilierii au propus ca până la alegerea unui nou primar în cadrul scrutinului din 20 octombrie 2019, interimatul funcției de primar să fie asigurat de secretarul Consiliului, Adrian Talmaci.

Totuși, Talmaci a declarat că nu poate îndeplini această funcție din motivul că Regulamentul nu-i permite acest lucru. Mai mult ca atât, a spus Talmaci, el se află în concediu din data de 8 iulie.

În acest sens, s-a propus ca consilierii municipali să revină în decurs de 5 zile cu o altă candidatură.

You may also like

Comments are closed.

By