Socialiștii salută decizia PAS de a le ceda funcția de președinte al Parlamentului

psrm

Socialiștii salută decizia PAS de a le ceda funcția de speaker al Parlamentului, însă menționează că deocamdată PSRM și PAS nu au un număr suficient de deputați pentru a alege Președintele Legislativului și premierul. Într-un comunicat de presă, PSRM își exprimă speranța că Partidul lui Andrei Năstase (PPDA) va veni cu o „poziție mai constructivă”.

„PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constuctivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri pe 4 iunie 2019.

În contextul celor menționate mai sus atragem, totodată, atenția asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decit anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Formațiunea lui Andrei Năstase a anunțat că mâine, 6 iunie, Consiliul Politic Național al PPDA se va convoca în regim de urgență și va lua o decizie în acest sens.

Amintim că astăzi PAS a desfășurat Consiliul Politic Național în cadrul căruia au decis ca funcția de speaker să-i revină Zinaidei Greceanîi, iar fotoliul de prim-ministru – Maiei Sandu. În aceste condiții, Năstase rămâne fără funcția râvnită – de șef al Legislativului. Decizia PAS a fost luată fără a consulta formațiunea lui Năstase.

You may also like

Comments are closed.

By