12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

RĂS-PI-CAT! NOI PROBE // Dodon dictează, la indicația lui Kozak, cum să fie formulată condiția federalizării țării (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Noi probe care demonstrează că federalizarea, ca o condiție pentru alianța PSRM-PDM, a fost propusă de către liderul real al socialiștilor, Igor Dodon, la indicația vicepremierului rus Dmitri Kozak.

Publika.md a prezentat o nouă înregistrare, din care se vede că, într-o discuție cu Serghei Iaralov, un apropiat al liderului PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon dictează cum să fie formulată condiția federalizării țării. Acesta repetă de câteva ori că totul este coordonat cu Kozak, iar prevederile exacte urmau să se conțină în anexa secretă la documentul de formare a alianței.

În acordul public, termenul „federalizare” urma să fie înlocuit cu sintagma ”eforturi comune pentru reîntregirea țării, în baza acordării regiunii transnistrene a unui statut special în componența Republicii Moldova, care prevede ample atribuții legislative și executive în domeniile politic, economic și social-cultural”.

Kozak așa mi-a dictat, când i-am spus că nu putem scrie federalizare. Îmi pare că e bine”, spune Dodon, în imagini.

Amintim că PDM a refuzat o alianță cu socialiștii din cauza condițiilor cerute de Dodon, la insistența Moscovei. Acestea prevedeau federalizarea Moldovei, interzicerea mișcării unioniste și implicarea Rusiei în negocierea relațiilor comerciale dintre Moldova și UE.

Democrații îl acuză pe Dodon de trădare a intereselor țării și cetățenilor și i-au cerut să demisioneze. În paralel, ei au inițiat colectarea semnăturilor pentru demiterea președintelui prorus, notează Timpul.md.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img