Prim-vicepreşedintele PDM: Scopul Kremlinului este destabilizarea situaţiei în Moldova, ca în Ucraina, Georgia şi în Balcani

filip

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a comentat pentru portalul european “politico.eu” implicarea Rusiei în crearea alianţei Kozak PSRM şi blocul “ACUM”.

Şeful executivului consideră că Igor Dodon a făcut o mișcare periculoasă prin faptul că a chemat Rusia să intervină direct. Moldova ar trebui să continue reformele și orientarea spre Vest şi nu să se întoarcă în zilele întunecate ale Uniunii Sovietice.

Prim-vicepreşedintele PDM a mai spus că scopul Kremlinului este destabilizarea situaţiei în Moldova, aşa cum s-a întâmplat anterior în Ucraina, Georgia şi în Balcani.

Mai exact, potrivit lui Filip, este vorba despre o operaţiune a preşedintelui rus, Vladimir Putin, care prin aliatul său, Igor Dodon, s-a implicat în crearea guvernului ilegal, încălcând termenele constituţionale privind formarea unui nou executiv.

Pavel Filip a povestit şi despre dezvăluirile scandaloase, apărute recent în presă, potrivit cărora Igor Dodon primea de la ruşi până la un milion de dolari lunar pentru finanţarea Partidului Socialiştilor. În aceste condiţii, singura soluţie pentru deblocarea situaţiei politice din Moldova este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

sursa: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By