Premierul Pavel Filip: Există un singur Guvern constituțional, ceea ce fac unele partide este încercare de preluare ilegală a puterii

filip

În R. Moldova există un singur Guvern desemnat după prevederile Constituției, spune premierul Pavel Filip. Potrivit lui, ceea ce fac unele forțe politice este o încercare de preluare ilegală a structurilor de stat. În aceste condiții putem să ne trezim în fiecare zi cu câte un nou guvern autodeclarat.

„E o declaratie de ură, s-a vrut să se calce pe linie roşie”, a spus premierul Filip.

Premieriul s-a arătat mirat de „miopia” unor parteneri externi, care închid ochii la acțiunile ilegale ale Partidului Socialiștilor și Blocului ACUM.

„Este foarte stranie această poziţie a unor parteneri externi când închid ochii. Ceea ce se întâmplă este trădare de țară, iar președintele Dodon nu mai este compatibil cu funcția pe care o deține în condițiile în care el acționează la ordinele altui stat”.

Premierul este încrezător că instituțiile de drept internaționale, inclusiv Comisia de la Veneția, vor da o apreciere corectă a ceea ce se întâmplă în R. Moldova.

Pavel Filip a explicat și de ce Partidul Democrat nu convine Federației Ruse: „Suntem o formațiune puternică ce nu poate fi influențată din exterior”.

You may also like

Comments are closed.

By