Pe cine ați ales, dragi moldoveni, sau cine vrea să preia puterea la Chișinău?

foto: moldova24.info

Dincolo de maniera ilegală cu care se întrunesc un grup de cetățeni aleși în data de 24 februarie 2019 în funcții de deputat, ar trebui să privim atent cine vrea să preia putere la Chișinău. La prima vedere par politicieni noi cu viziuni pro-europene care vor să guverneze fiindcă ar avea o altă viziune de dezvoltare a țării. Imaginea politică pare să nu conteze pentru ei și merg chiar la alierea cu socialiștii pro-kremliniști. Totul pare sincer, dar…

Imaginea de Jana d’Arc pe care și-o atribuie Maia Sandu poate fi ușor spălată făcând o simplă analiză a ultimilor ani în care micul politician a primit bani și consultanță cu sprijinul exponenților lumii interlope. Potrivit unei investigații jurnalistice realizate de zeppelin.md, apărută la începutul acestui an, liderul PAS, Maia Sandu, a beneficiat de consultanță politică din partea unui expert american, plătit de raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon. Este vorba despre Noel Boxer, consultant politic specializat în campanii electorale. Specialistul a fost plătit cu 12 mii de dolari pe lună, în perioada iulie – noiembrie 2016, înainte de alegerile prezidențiale. Suma, adică cel puțin 60 de mii de dolari, nu a fost declarată de Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Nu e păcat să ai parteneri externi care să te ajute, da’ cum poți striga în plină stradă că ești singura și unica luptătoare cu oligarhia și corupția când ești finanțată cu bani pătați cu sânge. Sau money don’t smell? Nici la capitolul verticalitate, consecvență și devotament față de alegător nu stă foarte bine doamna. Să ne amintim de protestele comune organizate de oamenii Kremlinului activizați la Chișinău în ianuarie 2016. Maia Sandu nu a avut nicio problemă să protesteze cot la cot cu dușmanul său politic Igor Dodon și interlopul Renato Usatîi. Cine nu îl cunoaște pe Renato Usatîi să dea un search pe google și va vedea conexiunile acestuia cu lumea criminală rusă, serviciile speciale din Federația Rusă, dar și implicarea acestuia în tentativa de asasinat a bancherului Gherman Gorbunțov. Șirul îl putem continua, dar îl voi încheia cu o întrebare – Dna Sandu, ați trădat moldovenii, unioniștii, pro-europenii, cine mai urmează?

Dacă vorbim despre celălalt lider al opoziție, Andrei Năstase, multe nu putem adăuga. Coordonat de nașul său de cununie Victor Țopa, anunțat în căutare după ce a fost condamnat pentru șantaj și sechestrare unui partener de afaceri, încearcă să ajungă la putere prin orice metodă. Scopul final, readucerea nașului Țopa în țară și preluarea tuturor instituțiilor de stat. Năstase s-a aliat și cu Veaceslav Platon și cu Renato Usatîi și cu autoritatea criminală Grigori Karamalac.

După multiple vizite la Bruxelles în timpul cărora le-au dat garanții oficialilor UE că au intenții nobile și creștine, Năstase și Sandu au făcut alianță cu Igor Dodon care a dat garanții Kremlinului că va readuce Republica Moldova sub influența totală a Rusiei. Cine nu crede să vadă înregistrările video apărute recent în care spune clar că Moldova trebuie federalizată, adică dezintegrată.

Și la final ajungem la întrebarea – pe cine ați ales dragi moldoveni?

Articol preluat de pe Timpul.MD

You may also like

Comments are closed.

By