Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Sandu. Cine sunt membrii Executivului

privesc.eu

Parlamentul a acordat în ședința de astăzi, 8 iunie, vot de încredere Guvernului în frunte cu Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate. Componența noului cabinet de miniștri a fost aprobată cu votul a 61 de deputați prezenți în plen, transmite IPN.

Din cabinetul condus de Maia Sandu fac parte Andrei Năstase, numit în funcția de ministru al afacerilor interne, Vasile Șova – vicepremier pentru reintegrare, Natalia Gavrilița – ministru al finanțelor, Georgeta Mincu – ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și agriculturii. În noul Guvern se mai regăsesc Nicolae Popescu – ministru al afacerilor externe și integrării europene, Pavel Voicu – ministru al apărării, Vadim Brînzan – ministru al economiei. Stanislav Pavlovschi a fost numit ministru al justiției, Liliana Nicolaescu-Onofrei – ministru al educației și Ala Nemerenco – ministrul sănătății.

În luarea sa de cuvânt, susținută înainte de vot, Maia Sandu a prezentat trei priorități ale guvernului pe care îl va conduce. Astfel, lider PAS a precizat că priorități sunt „scoaterea Republicii Moldova din captivitate, scoaterea țării din izolare internațională și crearea condițiilor pentru asigurarea reală a bunăstării cetățenilor”. „Începem o pagină nouă în istoria Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

Membrii cabinetului de miniștri urmează să depună jurământul tot astăzi, 8 iunie, chiar în sediul Parlamentului. Iar ulterior, ședința legislativului va continua.

You may also like

Comments are closed.

By